Stilovi i pristupi fotografiranju vjenčanja

Stilovi i pristupi fotografa vjenčanja su različiti od fotografa do fotografa. Razumijevanje različitih pristupa fotografiranja vjenčanja može vam pomoći da pronađete pravog fotografa koji će zabilježiti vaš poseban dan. Bilo da preferirate tradicionalnu, novinarsku, umjetničku, prirodnu ili suvremenu fotografiju vjenčanja, pronalaženje fotografa koji je specijaliziran za vaš željeni stil može vam pomoći da dobijete fotografije vjenčanja o kojima ste oduvijek sanjali.

Stilovi i pristupi fotografa vjenčanja

Kada tražite fotografa, svakako istražite njegov portfolio, njihovu web stranicu, društvene mreže i raspravite s njim svoja očekivanja i preferencije kako biste osigurali da njihov stil i pristup odgovaraju danu vašeg vjenčanja.

Kada je riječ o fotografiranju vjenčanja, postoji nekoliko različitih pristupa koje fotografi koriste. Razumijevanje ovih različitih stilova može vam pomoći u odabiru fotografa koji će fotografirati vaše vjenčanje i to  na način koji odražava vaš osobni ukus.  Evo nekih od najpopularnijih stilova i pristupa fotografiranju vjenčanja:

Tradicionalan pristup :

Ovaj stil uključuje snimanje formalnih, poziranih fotografija svatova, članova obitelji i gostiju. Fotografi koji se specijaliziraju za tradicionalnu fotografiju vjenčanja rade na osnovan i formalniji način, postavljajući svoje subjekte na specifične načine i često koristeći tradicionalne poze koje se koriste dugi niz godina.

istria poreč wedding foto korana

 

Novinarski pristup :

Ovaj stil fokusiran je na hvatanje iskrenih, prirodnih trenutaka tijekom dana vjenčanja.

Fotografi koji se specijaliziraju za novinarski pristup fotografiranju vjenčanja imaju tendenciju raditi na iskreniji i nenametljiviji način. Cilj je uhvatiti stvarne trenutke koji se događaju tijekom dana vjenčanja bez uplitanja ili usmjeravanja subjekta.

Stilovi i pristupi fotografa vjenčanja

Umjetnička fotografija vjenčanja :

Ovaj stil ima kreativniji, umjetnički pristup fotografiji vjenčanja. Često koristeći jedinstvene tehnike osvjetljenja i kompozicije za stvaranje vizualno zapanjujućih slika. Fotografi koji se specijaliziraju za likovnu umjetničku fotografiju vjenčanja imaju težnju da rade na kreativniji i umjetnički način.

Koriste jedinstvene tehnike osvjetljenja i kompozicije kako bi stvorili vizualno zapanjujuće slike koje često imaju apstraktan ili nadrealni dojam.

Vjenčanje Karlovac Foto Korana

 

Prirodna fotografija vjenčanja :

Cilj ovog stila je uhvatiti dan vjenčanja na prirodan, autentičan način. Fokus je na stvarnim emocijama i trenutcima. Fotografi koji su se specijalizirali za ovaj stil fotografiranja vjenčanja imaju praksu da rade u  totalnom dokumentarnom stilu.

Hvatajući dan vjenčanja kako se događa na prirodan i autentičan način bez ikakvog uplitanja ili usmjeravanja subjekta. Nešto poput “duha” na vjenčanju. 

Suvremena fotografija vjenčanja:

Ovaj stil je moderan, često opušteniji pristup fotografiji vjenčanja koji može spojiti različite elemente gore navedenih stilova.

Fotografi koji se specijaliziraju za suvremenu fotografiju vjenčanja rade na fleksibilniji i prilagodljiviji način, miješajući različite elemente gore navedenih stilova kako bi stvorili jedinstveni pristup koji odražava osobnost i sklonosti para i njihovog posebnog dana.

Stilovi i pristupi fotografa vjenčanja

Prilikom odabira fotografa za vjenčanja važno je razmotriti koji će stil ili pristup najbolje odražavati vaš osobni stil i sklonosti. Pogledajte portfolije različitih fotografa i razgovarajte s njima o svojim očekivanjima i preferencijama kako biste osigurali da njihov stil i pristup odgovaraju danu vašeg vjenčanja.

Stilovi i pristupi fotografa vjenčanja našeg studia.

Mi u studiu Foto Korana volimo kombinirati sve aspekte fotografije. Poštujemo elemente tradicionalnog pristupa, isto tako volimo biti neprimjetni i hvatati “novinarski” , trudimo se ubaciti i koju “umjetničku” fotku.  Slobodno pritisnete OVDJE i bacite pogled na neku od naših web galerija i prosudite sami.

Za sve informacije vezane za fotografiranje vjenčanja , vjenčani photosesion

kao i slobodne termine molimo vas da

 PRITISNITE OVDJE!

 

next one

Diana & Filip